Anmälan är öppen till årets sommarläger – Guldfeber 2023

Välkomna på årets sommarläger!

Guldfeber 2023 är ett distriktsläger för hela Upplandsslättens scoutdistrikt, där vi bor och lagar mat kårvis men kommer att få massor av möjligheter att lära känna scouter från andra kårer i distriktet. Vi räknar med totalt ca 700 deltagare på lägret och tror att vi blir runt 160 scouter, ledare och funktionärer från Karlsro.

Lägret genomförs 29/7 – 5/8 2023 (för bäver- och spårarscouter 29/7-1/8) på Kopparbo lägerplats, utanför Söderbärke i södra Dalarna.

Läs mer om lägret här:
Lägerbrev 2 Guldfeber 2023
Lägerbrev 1 Guldfeber 2023

Deltagaravgift

Deltagande scouter och medföljande föräldrar betalar 3000 kr för hela veckan, eller 1500 kr för kort vecka.
Bussresa till och från lägret ingår i kostnaden.
Deltagaravgiften betalas in i samband med anmälan till Karlsros pg-konto 22 58 21-8. Märk din betalning: ”Förnamn Efternamn”.

Ledare/funktionär deltar i lägret kostnadsfritt, men gör anmälan på samma sätt som övriga deltagare.

Anmälan

Anmälan till lägret är nu öppen, sista dag för anmälan är den 16/4. Betalning till lägret görs i anslutning till anmälan, dock senast den 1 maj.

Länk till anmälan: https://forms.gle/1GniYAYATJhfrCAS9

Varje medföljande person ska göra en separat anmälan, detta gäller även medföljande föräldrar/syskon samt ledare och funktionärer.
Anmälan är bindande. Avbokning med återbetalning av lägeravgiften kan göras mot uppvisande av läkarintyg.

Praktisk information

I slutet på maj kommer lägerbrev 3 med bland annat packlista och detaljer om resan.

Vi kommer att åka buss till och från lägret. Restider är inte klara, meddelas i samband med lägerbrev 2.

Under lägerveckan kommer vi att bo i tält och bygga upp vårt läger tillsammans. Vi kommer att vara indelade i olika byar där alla hjälper till att laga mat, hämta vatten och se till att lägret fungerar.

Föräldrar är välkomna att vara med under lägret, och våra yngsta scouter (bäverscouter) måste ha en vuxen med sig under lägret för att få delta. Det går också att besöka lägret som förälder, mer info om detta i nästa lägerbrev.

Bra att veta inför lägret:

Registerutdrag
Alla deltagare över 15 år som på lägret kommer att ha en ledar- och/eller funktionärsfunktion ska ha uppvisat ett ”begränsat registerutdrag ur belastningsregistret”. Registerutdrag ska också visas upp av medföljande föräldrar.

Trygga möten
Alla ledare/funktionärer över 15 år, liksom medföljande föräldrar, ska också ha gått webbkursen Trygga möten. Kursen är kostnadsfri för medlemmar, och Sensus bjuder de medföljande föräldrar på kurskostnaden. Mer info om detta kommer.

Lägret genomförs i samarbete med Sensus
Samarbetet innebär att samtliga deltagare kommer att registreras i en studiecirkel. Genom att samarbeta med Sensus kan vi frigöra mer resurser och göra ett bättre läger för alla deltagare.

Karlsros stödfond

Karlsros stödfond finns till för att alla ska kunna vara scouter, oavsett ekonomisk situation. Fonden delar ut bidrag till scoutfamiljer vars barn annars inte skulle kunna delta i kårens aktiviteter. Bidrag beviljas för exempelvis avgifter till läger och andra aktiviteter samt inköp av personlig basutrustning som scoutskjorta, sovsäck eller ryggsäck.

För frågor gällande stödfonden se denna länk https://karlsro.nu/wp-content/uploads/2020/11/Karlsrobidragsblankett.pdf eller kontakta Anna Tornberg scoutannatornberg@gmail.com.

Alltid redo!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *